Sådan kan du gøre din have mere interessant om vinteren

Sådan kan du gøre din have mere interessant om vinteren

Med lidt fantasi og kreativitet er det muligt at lyse en mørk have op om vinteren, så den bliver mere interessant. Det er en fordel at bruge tid på dette, da du herved vil være mere ude i din have selv, når vejret ikke viser sig fra sin bedste side.

Ikke nok med at du får masser af motion og energi af at være ude i haven, så vil den også bare ende med at være langt mere hyggelig. Her finder du gode idéer, der kan hjælpe dig med at gøre din have til et spændende sted at være selv om vinteren.

Tilføj grønne planter rundt omkring

Hvis du blot har et par grønne planter, vil du med det samme gøre din have mere interessant i en mørk tid. Placerer du planterne i et bed, i krukker eller lignende, vil disse steder helt klart blive et nyt fokuspunkt i haven.

Dog skal du sørge for at vælge grønne planter, der kan holde til det kolde vejr. Gør du ikke det, vil du ikke få særligt meget glæde af disse planter.

Lys haven op med diverse belysning

Om vinteren kommer vi ofte hjem i mørket og savner helt at se haven. Udendørsbelysning i form af LED-lys kan forvandle udsigten til haven fra dine vinduer på ingen tid. Du kan vælge mellem mange former for udendørsbelysning.

Det er muligt at vælge mellem alt lige fra spotlamper til lyskæder, væglamper og meget mere. At skabe hyggekroge i din have med LED-lys er noget, som du bestemt bør overveje. Men du skal sørge for, at lamperne ikke blænder. Det sikrer, at de ikke irriterer dine øjne, når du kigger ud ad vinduerne, eller når du går rundt i haven.

Gro duftende planter og blomster ved din havedør

Der findes mange fantastiske planter og blomster, du kan gro om vinteren. Her er det en god idé at vælge blomster og planter med en skøn duft. Du skal sikre dig, at disse planter ikke bliver gemt væk.

Derfor bør du placere dem lige ved din havedør, så du altid kan få gavn og glæde af dem. Når du træder ud i din have, vil du med det samme kunne dufte de dejlige blomster og planter. Og det er et godt incitament til at komme mere ud i haven, når du med det samme bliver taget godt imod.

Belysning er altid hyggelig i en have. Så derfor kan du først og fremmest tage et kig på udendørslamper her: https://www.plusled.dk/lys-lamper/udendoerslamper/. Når du har gjort det, kan du overveje, om det ikke er værd også at have et bålfad.

Køb et bålfad

Ikke nok med at et bålfad kan give mere lys i haven, når det er i brug, er det også et hyggeligt samlingssted for venner og familie. For at du har lyst til at bruge din have på kolde vinteraftener, bør du gøre den så varm og behagelig som mulig. Det kan du altså gøre ved brug af et bålfad. Og så kan bålfadet bruges hele året rundt, og kan være samlingspunkt for skønne minder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *