Hvilket æbletræ skal du købe?

Hvilket æbletræ skal du købe?

Drømmer du om at få dit eget æbletræ ude i haven, så du kan lave et utal af æblekager her til sommer? Æbletræer kan være en flot og elegant tilføjelse til ens have, og der vil kun være fordele fremfor ulemper ved at købe et æbletræ til din have. Hvis du har pladsen og tiden til at passe på et æbletræ, så skal du overveje at investere i et. Men hvilket æbletræ skal du dog vælge, og hvornår kan du plante et? Det har vi skrevet mere om i denne artikel.

Vælg et æbletræ, der passer til din have

Du skal først og fremmest vælge et æbletræ, der passer til din have. Det betyder, at du skal finde et, der passer til størrelsen på din have. Du skal nemlig kunne have plads til dit æbletræ, når det begynder at vokse en del. Det tager dog lidt tid, men det er en god ide at være på forkant. Du skal også være opmærksom på jordtypen, der er ude i din have. Æbletræer vokser generelt godt i vores klima, men det kommer også an på den jord, som det vokser i. Derfor skal du være sikker på, at du har noget godt jord til at vokse dit æbletræ i. Æbletræer vokser allerbedst i jord, der er rig på næringsstoffer og som er veldrænet. Det er også vigtigt, at du vælger det rigtige sted at placere dit æbletræ. Det skal selvfølgelig stå et sted, hvor der er nok sollys, så æbletræet kan vokse og producere æbler. Klik her for at læse flere haveartikler, hvis du gerne vil få flere tips til din have.

Hvilket æblesort skal du vælge?

Der findes en masse forskellige æblesorter, hvor nogle er mere populære end andre. Nogle af æblesorterne er mere velegnede til at spise, mens andre er gode til at lave tærter, æblekage eller andre desserter med. Nogle æblesorter er sødere end andre, så det kommer meget an på, hvad dine præferencer er. Og hvad du skal lave med dine æbler på sigt. Det kan f.eks. være, at du gerne vil lave din eget æblemost med æbler fra dit æbletræ. Derfor kan det være en god idé at vælge et æblesort, der er velegnet til det formål. Den mest populære æblesort til haven er Discovery. Der er mange der kender den, da det er et godt sommeræble. Du kan også vælge et æblesort som Ingrid Marie, der både kan bruges som et spiseæble og madæble. Men der er mange forskellige æblesorter at vælge imellem. Du kan slå dem op, hvis du er interesseret i at finde ud af mere om de bedste æblesorter til din have.

Hvornår skal du plante dit æbletræ?

Det bedste tidspunkt at plante et æbletræ er om foråret eller efteråret, når jorden er blevet lun og fugtig. Du vil opnå de bedste resultater, hvis du planter dit æbletræ om efteråret. På den måde kan dit æbletræ vokse godt, når du mindst venter det. Du kan gøre dig din research om sommeren, så du kan blive klar til at plante dit æbletræ, når efteråret kommer. Ellers kan du også indhente hjælp og råd fra professionelle hos dit lokale plantercenter.

Hvilket æbletræ skal du købe?
Hvilket æbletræ skal du købe?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *